Jokkmokk

från måndag till onsdag den här veckan var jag,sofia och lars i jokkmokk för att göra en beställningsfilm åt samernas utbildningscentrum. Det var en riktig upplevelse, under tisdagen fick vi följa med på deras friluftsdag, (eller som jag alltid har stavat det: friluffsdag) Vi åkte då ut med snöskoter med släde och åkte ut på isen under klarblå himmel. det är verkligen en upplevelse, så HIMLA vackert med fjället runt omkring.
Jag är verkligen glad att jag har fått bo i norrbotten 2 år av mitt liv, det är sånna här upplevelser som man ALDRIG annars hade fått vara med som. det är verkligen speciellt.
efter ca 2 timmar på snöscotern stannade vi till för att göra upp eld och laga till lite lunch, alla samerna var världsvana och drog upp sina stekpannor, knivar, chiliconcarne, köttbitar and u name it. ALLT! vi hade tagit med oss Dennis korv med bröd. allt sket sig för oss.. vi var sjukt klumpiga hela tiden, jag skratta så mycket att jag grät, det var ganskajobbigt, jag ville inte att samerna skulle tro att jag skrattade åt dom, men allt gick så fel för mig och Lars när vi skulle grilla våran korv, man känner sig verkligen som den tafatta stöiga personen i gänget, först satte vi oss rakt i röken "åh va bra här är en ledig plats vi kan sitta på" mot repliken 5 min senare från en same när tårarna rinner från mig pga all rök - det är därför ingen satt där, man vill inte sitta i röken.
klumpiga som vi är försöker vi smidigt flytta oss i våra stora vinterkläder utan att ner allt annar runt oss, tappar korvarna vi precis lyckats grilla efter 30 min, istället får vi låna en stekpanna för att grilla vår korv över elden, jag fattade inte hur man skulle göra med den, skulle man bara lägga den i elden? Lars krångar sig upp ska hämta ketchupen vi glömde i väskan som låg en bit bort, när han kommer tilbaka har någon tagit just det renskinner han satt på så han har inget att sitta på. resten av tiden ser ingen av oss någonting eftersom ögonen är fyllda av rök och tårar. vi bestämmer oss för att ta upp räksalladen vi köpt med till korven, får kommentar från grannsamen: - hur hade ni tänkt att få upp räksalladen på korven då?
självklart hade vi inte tagit med någon sked, så det fick vi också låna.
allt låter kanske inte så kul i nutid, men när allt det här hände kände jag mig så himla tafatt och jobbig, det blev så pinsamt att jag kunde inte sluta skratta, jag satt bara och grät.. allt som lars sa gjorde att jag började skratta så mycekt att jag inte kunde andas. var jättejobbigt.. menmen, det flesta trodde nog bara att det var från all röken.
Lars tyckte det påminnde om en scen från typ "sune och familjen grillarkorv".

jaja, långt det blev nu, vet inte äns om man förstår sammanhanget, mest jag som skrev ner bilder jag fick i huvudet. Resten av resa gick bra och ajg tror det blir en fin reklam film för samernas utbildningscentrum.

Här kommer lite bilder:


Valborg

Idag fick jag och Fredrik äran att tända av en nödraket!


Dagens promenad


Gårdagenabsintlukt...

... orkar.. inte... städa............

filosofi,alkohol och valhall

Idag kan jag inte vara lika stolt över mig själv som jag var igår för att jag hade tagit det lungt kvällen innan.
Igår tog jag det inte lungt, men det var en super kväll som slutade med att alla somnade i min säng som ni ser på bilden i förra inlägget. Jag, Jesper,Kim och Sofia började på mitt rum, vi blev ganska djupa och pratade om livet och människor. Sen kom kristoffer, Johan och en kompis till kristoffer över också. Det var då vi bestämde oss för att dra till valhall.. vi tror att Johan fick till det med två tjejer.. haha, de andra killarna sa "stör inte nu när han raggar på dom". så ska bli spännde och höra om det blev nåt där..


vi var en tapper skara som fortsatte festen efter valhall. och stod och dansade på mitt rum non-stop i ett par timmar. Sånt är så himla kul! :D

Men idag är jag trött... och seg.. sitter på jacobs rum och orkar inte äns går ner till mitt rum, för jag vet att det är täckt av tomma öl och sprit flaskor och luktar alkohol... jobbigt, jag som percis hade städat...
nej, nu ska jag kolla på nån serie, sen ta mig en promenad i solen. 

Därför älskar jag kalix..


<3

Inspelning av Metal gear solid..

Idag har vi spelat in kortfilm med Lars Persson som Regissör.  Jag var inspelningsledare. Det var en rolig inspelning, allt gick bra och flöt på, blev klara precis i tid så att skådisen hann med bussen tillbaka till Luleå.
Sen gick vi till waresi och åt pizza, jag åt kebabrulle.

Det är sällan man utnyttjar helgerna på det här viset egentligen.. men varje gång man gör det så är det så mysigt. känner mig duktig som bara drack tre öl igår så att jag var pigg och kry under dagen!

ikväll ska vi kanske ta en liten promenix ner till älven vid solnedgången, älskar att älven är så nära oss!

Här kommer lite bilder från inspelningen, en scen som vi spelade in på mitt rum.
Klapp!Leo tycker om att vara ljudLars ger regi och posar med klappan


Sååfia var fotograf!


Hämnden är Ljuv!

tanken med att behålla min blogg så att säga "hemlig", gick inte så bra när man har en pojkvän som heter Jacob spijk med en tillhörande kompis som heter Mats Svanborg. Genast skulle det letas och fnittras och skrivas på tavland om att "carro har skaffat en blogg" (tänk er töntröst).
efter en timmes letande hittade dom den, (genom att gå in på min facebook NÄR JAG JOBBADE ÅT DOM,) självklart passade dom på att facebookrapa mig också och skriva om min superintressanta blogg som man kan läsa på internet nu.

Men, som man brukar säga.. hämnden är ljuv!!

Dessvärr får jacob ta den hårdaste smällen, när MATS VAR EXAKT LIKA DUMM, men sitter inte på lika många intressanta bilder på mats som med Jacob.
(man kan räkna in det här som en hämnd för alla gånger jacob facerapat mig på det här också)

Det som gömms i snö, kommer alltid upp i tö.....och för er som inte vet hur Mats ser ut, ger jag er en liten hint nu så, så ni vet vem som har vart dum mot carro:


Mats 1


Mats 2


Mats 3


Så nu mår jag mycket bättre!

Läggdags

Nej, nu ger jag upp.. var lättare att bara bestämma ett färdigt tema.
Kör på det ett tag tills jag vet om jag ska "sattsa" på den här bloggen eller inte.

Men 3 inlägg på en dag iallafall, inte illa!

Godnatt!

p.s fan vilken träningsvärk jag har, för att inte tala om hur den kommer vara imorgon eftersom jag tränat två dagar i rad nu..

p.s2 tyckte jag fick in ett ganska bra diskret skryt där om att jag börjat träna igen! yeah! 

herregud..

..vad svårt det här var. förstår inte hur man får upp bilder på sin sida..
hade vart kul att gjort det lite fint här. känns som att det skulle locka mig att skriva mer då..
men hur gör man då..

En sak jag ofta nu förtiden kommer på mig själv göra när jag tänkerär en jacob grej, jacob petar alltid in sitt snus lite med jämna mellanrum med ena fingret när han är koncentrerad, och av någon anledningen kommer jag på mig själv göra detsamma lite då och då. jag snusar ju inte äns. snacka om att man bli påverkad av andra människor kroppspråk..

okej, ska återgå till att försöka få designen att funka...

hm, kanske ska försöka lägga in någon rolig bild först i inlägget först. då brukar det ju bli roligare att läsa.

Det här var tänkt som mitt och Sofias julkort i år, men det kom tyvärr aldrig ut.. tagit på ishotellet. 

Bilden som egentligen skulle bli mitt och sofias julkort.

Då var man där!

Så, nu har jag fixt en blogg.
får se om jag orkar med det här, ska nog skriva här ett tag för mig själv innan man får press att man måste underhålla.

känner ibland att man är sugen på att skriva dagbok osv, men på nåt sätt känns det svårare att skriva dagbok nu än vad det gjorde när man var mindre. kanske att det här kan vara ett alternativ till att skriva av sig lite och något...ehh, typ kreativt om man nu kan kalla det de.

okej, testar att uppdatera och sen se om man kan göra nåt fint av sidan.
alla andra har ju så fina sidor jämnt, å jag kan ingenting om sån där datadesign.

Hej så länge mina första läsare!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0